foradia subscriutegrat

Ximo Nebot: “és una vertadera barbaritat pretendre fer un parc tecnològic en La Canal”

• Per a Ximo Nebot, activista de Salvem l’Aqüífer, la protecció de l’Aqüífer del Molinar és imprescindible • “El Molinar és el manantial que cobreix el percentatge més elevat de l’aigua potable de la població alcoiana, per tant, cal conservar-lo coste el que coste”

Són molts anys de treball, actes, xerrades, reunions, estudis, informes, plets i accions els que du la plataforma Salvem l’Aqüífer darrere amb l’objectiu de protegir un paratge natural que abasteix en bona part a la població alcoiana d’aigua potable: l’Aqüífer del Molinar.

El motiu de la seua existència i del seu treball és l’intent de construir en la zona de La Canal, on es troba els pous d’aigua, un projecte industrial que, segons diversos estudis, posaria en perill l’Aqüífer. Un polígon que, segons ha denunciat Salvem durant molt de temps, representa, més que llocs de treball i dinamisme econòmic, interessos privats, immobiliaris i especulatius.

Després de molts plets legals entre l’empresa i la plataforma, l’última sentència del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat la ubicació del projecte industrial allí projectat, Alcoinnova. D’aquesta manera, el perill que podria suposar la ubicació allí d’un polígon industrial, seguretat mediambiental del qual no es podria garantir, ha quedat, fins al moment, dissuadit.

Així i tot, la plataforma no abandona la seua lluita per la seguretat del que és un recurs hídric fonamental per a les alcoianes i alcoians. Per una banda, continua alerta i treballant per la conservació i futur del brollador, i per altra banda, vol sensibilitzar a la població del valor de tindre un paratge natural d’aquestes característiques.

Per a fer-ho, l’última acció organitzada per la plataforma ha sigut la “Festa per l’Aigua”, un acte lúdic i festiu, ubicat a la Glorieta, on s’han desenvolupat activitats culturals per a goig de tots els públics. Parlem allí amb alguns dels activistes de la plataforma.

Per a Ximo Nebot, activista de Salvem l’Aqüífer, la protecció de l’Aqüífer del Molinar és imprescindible perquè “és el manantial que cobreix el percentatge més elevat de l’aigua potable de la població alcoiana, per tant, cal conservar-lo coste el que coste”.

“És una vertadera barbaritat pretendre fer allí un parc tecnològic, ja que a la llarga pot suposar un perill; perquè tots sabem que no pot haver-hi una seguretat que garantisca la seua conservació completament: el vessant 0 no existeix, pot succeir qualsevol catàstrofe com ja ha passat en diferents llocs”.

L’empresa argumenta els llocs de treball que es crearan, però eixe, segons Ximo, “és un argument vàlid, és una espècie de xantatge que fan perquè l’Ajuntament li cedisca l’espai“, ja que “el que n’hi ha darrere són interessos econòmics i d’especulació de terrenys”.

En qualsevol cas, “per damunt de tot està la conservació de l’aigua”. I així ho ha determinat també la última sentència del Tribunal Superior de Justícia Valencià.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

2 Responses to Ximo Nebot: “és una vertadera barbaritat pretendre fer un parc tecnològic en La Canal”

  1. Ximo ha dit:

    El Molinar és Sagrat, i no es toca. Salut.

    Els llocs de treball són una mentida. L’Aigua està per damunt de tot.

    Que es claven el parc tecnològic a on els càpia, en cap lloc , i que es queden els llocs de treball.

  2. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    El sector de capital criminal, volen guanyar euros i el futur no els importa gens. Gràcies per la vostra lluita per la racionalitat, l’aigua del Molinar rajarà neta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *