foradia aproop

La plata de Gaianes

• Una remor trenca la tranquil·litat dels vells camins valencians... Les pedres tremolen i l’aigua dels tolls fa ones revelant que algú s’acosta... • La plata de Gaianes és independent d’El tresor de Benimassot, però comparteix molts dels personatges i ens fa gaudir de noves peripècies

Una remor trenca la tranquil·litat dels vells camins valencians… Les pedres tremolen i l’aigua dels tolls fa ones revelant que algú s’acosta… Els camperols abandonen els camps per amagar-se als masos quan els veuen arribar, perquè en són molts i porten uns trabucs i navalles que gelen la sang! Quan la temible colla entra als pobles el veïnat tanca portes i finestres, però no tots s’espanten, hi ha qui bota d’alegria i exclama: “Ja han tornat!”.

Potser si teniu sort, els veureu passar. Us resultarà fàcil reconèixer-los, ja que són un singular estol de ferotges roders més un grapat de xiquets i xiquetes. Diuen que fa un temps viatjaren de Benimassot a terres castellanes per no sé què d’un tresor. Cantaven i reien, però d’això ja fa un temps. On van ara? Quina misteriosa aventura han decidit emprendre?

També se sap que a les nits, vora el foc del campament, els roders parlen d’un secret que anomenen: LA PLATA DE GAIANES. És un nou tresor? A qui pertany? On s’amaga? I, si com diuen és una missió impossible, com podran fer-se amb ell?

Estem a les portes d’una nova aventura dels entranyables xiquets i roders que es van conéixer a un celler en El tresor de Benimassot. La plata de Gaianes és el suggeridor títol que el seu autor, el mestre Paco Pascual Soler, ha escollit per a un conte dinàmic, divertit i ple de valors humans. Amb el rerefons històric de l’assalt a la sucursal del Banc d’Espanya de València, el més important colp mai donat per uns roders, Paco ens convida a creuar de nou el celler màgic i viure una aventura que capta l’atenció, adobada d’amistat, justícia social i, per descomptat, música i bon humor.

La plata de Gaianes és independent d’El tresor de Benimassot, però comparteix molts dels personatges i ens fa gaudir de noves peripècies. A més a més ens presenta tradicions, paraules i expressions valencianes, així com llocs emblemàtics del nostre territori. El llibre, molt ben editat i amb unes il·lustracions magnífiques de l’artista César Vilaplana Peña, porta un CD amb vint-i-una cançons temàtiques i exclusives de cantautors valencians de renom: Paco Muñoz, Andreu Valor, Dani Miquel, Anselmo Martí, Pep Gimeno, Botifarra, Josep Aparicio, Apa,  Ina Martí, Vicent Savall, Rubén Suàrez i els grups Gent del desert i Leukoners. El projecte, com feren amb el d’El tresor de Benimassot, també comptarà amb una divertida animació que recorrerà pobles i ciutats. En definitiva, aquest nou relat és una festa per als sentits i una boníssima experiència per a menuts i grans.

És hora d’eixir als camins i sumar-se a la divertida colla de roders i infants, és hora de tornar a gaudir d’un conte de Paco Pascual i, en definitiva, és hora de descobrir el secret de La plata de Gaianes! No us ho perdeu!

Font: Juan Francisco Ferrándiz, escriptor./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *