foradia subscriutegrat

Regina Montava: ”hem fet un pas més en la protecció del Molinar”

• L’última sentència del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat la ubicació del projecte industrial allí projectat, Alcoinnova • "El treball per la defensa del Molinar està donant els seus fruits”, ”un pas més en la protecció i conservació del manantial”

Són molts anys de treball, actes, xerrades, reunions, estudis, informes, plets i accions els que du la plataforma Salvem l’Aqüífer darrere amb l’objectiu de protegir un paratge natural que abasteix en bona part a la població alcoiana d’aigua potable: l’Aqüífer del Molinar.

El motiu de la seua existència i del seu treball és l’intent de construir en la zona de La Canal, on es troba els pous d’aigua, un projecte industrial que, segons diversos estudis, posaria en perill l’Aqüífer. Un polígon que, segons ha denunciat Salvem durant molt de temps, representa, més que llocs de treball i dinamisme econòmic, interessos privats, immobiliaris i especulatius.

Després de molts plets legals entre l’empresa i la plataforma, l’última sentència del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat la ubicació del projecte industrial allí projectat, Alcoinnova. D’aquesta manera, el perill que podria suposar la ubicació allí d’un polígon industrial, seguretat mediambiental del qual no es podria garantir, ha quedat, fins al moment, dissuadit.

Així i tot, la plataforma no abandona la seua lluita per la seguretat del que és un recurs hídric fonamental per a les alcoianes i alcoians. Per una banda, continua alerta i treballant per la conservació i futur del brollador, i per altra banda, vol sensibilitzar a la població del valor de tindre un paratge natural d’aquestes característiques.

Per a fer-ho, l’última acció organitzada per la plataforma ha sigut la “Festa per l’Aigua”, un acte lúdic i festiu, ubicat a la Glorieta, on s’han desenvolupat activitats culturals per a goig de tots els públics. Parlem allí amb alguns dels activistes de la plataforma.

Regina fonamenta la seua activitat i treball dins de la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar en la importància de l’aigua com a dret bàsic per a la vida de les persones, les plantes i els animals: “és un dret primordial per a la vida”.

En aquesta línia, com a alcoiana amant de la natura no pot tolerar “que es pose en risc el futur de l’Aqüífer més important d’Alcoi, que subministra vora un 80% de l’aigua potable de la població”.

I és que Regina està convençuda, en consonància a diversos estudis específics, que un projecte industrial que s’ubique en la zona de La Canal suposaria un elevat perill per als pous d’aigua. Per això es mostra ben satisfeta de la sentència del TSJ, perquè, per una banda, demostra que “tot el treball per la defensa del Molinar està donant els seus fruits” i perquè, per altra banda, suposa ”un pas més en la protecció i conservació del manantial”

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *