foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi proposa cobrar l’IBI a l’Església i pujar impostos als pisos buits dels bancs

• Segons Sandra Obiol, “la justícia social comença per una recaptació d’impostos amb l’objectiu de la redistribució” • L’objectiu és augmentar la recaptació de l’Ajuntament i rebaixar la càrrega impositiva de les famílies més desafavorides.

Guanyar Alcoi vol revisar el sistema d’impostos municipals a través de tres eixos: cobrant l’IBI a l’Església pels immobles amb fins lucratius, aplicant un recàrrec del 50% als pisos buits dels bancs i fent inspeccions contra el frau fiscal de les grans empreses. I és que segons Sandra Obiol, candidata a l’alcaldia per la plataforma, “la justícia social comença per una recaptació d’impostos amb l’objectiu de la redistribució”.

Segons la plataforma, altres ajuntaments han identificat empreses importants, on es concentra el frau fiscal, que no declaren els ingressos reals, el pressupost de les obres o la superfície comercial total. Per a això, Guanyar proposa inspeccions fiscals, ja que segons Obiol, “l’administració local ha d’assumir la seua responsabilitat i no fer deixadesa de les seues funcions en altres organismes, com SUMA, que fa d’intermediari i cobra un percentatge dels diners recaptats”.

Per altra banda, Guanyar planteja la revisió de les exempcions de la quota de l’Impost de Béns Immobles, no en funció del subjecte exempt, sinó “en funció de l’activitat, per distingir activitats econòmiques de les que no ho són, controlant la veracitat de l’ús dels immobles declarats, tal com permet la llei”. Això suposaria que institucions com l’Església Catòlica i altres institucions religioses, fundacions, federacions esportives o partits polítics haurien de pagar la “contribució” pels immobles on desenvolupen activitat econòmica.

En últim terme, Guanyar Alcoi plantejal’augment d’un 50% de la quota de l’IBI als immobles buits propietat de bancs o empreses, per desincentivar els pisos buits, augmentar l’oferta i abaratir els lloguers, tal com preveu, opcionalment, la Llei d’Hisendes Locals”.

L’objectiu d’aquestes mesures és augmentar la recaptació de l’Ajuntament i, així, millorar els serveis socials que presta l’administració i rebaixar la càrrega impositiva de les famílies més desafavorides.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Una resposta de Guanyar Alcoi proposa cobrar l’IBI a l’Església i pujar impostos als pisos buits dels bancs

  1. Marcelo ha dit:

    Estic completament d’acord. Però en tot el món. Prengam nota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *