foradia subscriutegrat

Juan Carlos Terol, cap d’Emergències: “Protecció Civil és l’assignatura pendent als nostres ajuntaments”

En l'última quinzena d'EL GRAT ens vam apropar als responsables de prevenció d'incendis en la secció de "El poble és savi" i vam poder parlar també amb el cap d'Emergències de Protecció Civil

“La nostra tasca és de recolzament als bombers en tot el que respecta a la prevenció de focs del parc intercomarcal”. Funció indispensable també per entendre la campanya d’estiu és la que fa des de l’Ajuntament l’equip de Protecció Civil. El cap d’Emergències, Juan Carlos Terol, explica exactament quines són les funcions: “Tractem de localitzar els millors accessos per arribar als incendis, els punts d’aigua…Tot allò relatiu a la logística”.

Tres tècnics treballen a l’àrea municipal de Protecció Civil. “És obligatori tindre un departament d’aquest tipus, i nosaltres som l’única ciutat que disposa d’un (…) És una assignatura pendent de tota la Comunitat Valenciana”, reivindica Terol. I on rau aquesta importància? “Som els encarregats de fer els plans de prevenció territorial, sobre els terratrèmols, mercaderies perilloses, vents, nevades”, concreta Juan Carlos.

“Som com els extintors, sembla que molestem, però en l’últim moment resultem ser molt útils” (riures). Sobre la campanya concreta d’aquest estiu, Terol explica que el més perillós tornen a ser les altes temperatures i les tormentes en agost. “La resposta dels qui treballem en la prevenció d’incendis -ells no es centren en l’extinció- és ràpida, però cal recordar que els helicòpters no són ‘superman’, i que hi ha molts factors que influeixen”.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *