foradia subscriutegrat

Toni Cloquell, alcalde: “Volem que Alfafara no s’envellisca portant a les famílies a viure ací”

El poble es prepara per inaugurar la Fira de Santa Cecília el proper 17 de novembre, en la seua edició número sis, junt als actes en honor a la patrona a finals del mateix mes

Alfafara respira aires nous. Ho fa gràcies als cinc regidors del nou govern municipal, cinc joves de l’Agrupació Gent per Alfafara, que volen vore un canvi real al lloc on viuen, que suma entre 300 i 400 veïns i veïnes al padró municipal.

Toni Cloquell, l’alcalde més jove a la província d’Alacant -va entrar a governar en 29 anys-, és un d’ells. “La nostra intenció és donar a conèixer el poble per tal que les famílies vinguen a viure ací i aposten per ell“. Un dels grans motius per apropar-se a Alfafara és, de fet, imminent.

El municipi inaugura el diumenge 17 de novembre, a partir de les 10 del matí, la sisena edició de la seua Fira de Santa Cecília, patrona del poble. “Hi haurà més de 40 expositors, amb productes tradicionals, artesanals, gastronòmics i típics d’ací, i de la comarca“. Entre la plaça de la Mateta i la de la Constitució es desplegaran parades de torrons, melmelades, mel, embotits, bolsos, cistelles, bisuteria, però també oli d’oliva alfafarenca, formatges, cervesa i vi-vermuth de la zona.

Participaran, a més, les associacions locals de malalts de càncer, Alzheimer, ames de casa, i el Fons Valencià per la Solidaritat“. L’alcalde explica que també hi haurà un programa d’esbarjo pels més menuts, amb inflables des de les 11; a les 17 hores, es completarà amb un espectacle familiar de teatre-màgia al Centre Cultural El Patronat. Els actes en honor a la patrona segueixen amb la nit de la Foguera, el 23 de novembre, a partir de les 21 hores, amb sopar, i amenitzat per la Societat d’Instrucció Musical d’Alfafara.

Al dia següent, 24, la festivitat de Santa Cecília prepara a les 11 hores una cercavila amb el SIM d’Alfafara, al migdia una missa, amb cercavila i mascletà, i processó a les 18 hores, per finalitzar. “Volem que, a banda d’aquestes activitats, la gent vinga a instal·lar-se ací, per això hem creat fins i tot una marca, Alfafara Qualitat de Vida“, detalla. I en aquest sentit estan treballant força, amb les obres d’ampliació previstes pel seu centre escolar, que forma part del CRA -Col·legi Rural Agrupat Mariola-Benicadell-, dins del pla Edificant del govern autonòmic.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *