foradia ivace

Alcoi celebra el Dia de les Lletres Valencianes amb la XVII lectura col·lectiva del ‘Tirant Lo Blanc’

La biblioteca Tirisiti acull la lectura d'enguany

El Dia de les Lletres Valencianes que es commemora cada 20 de novembre. Les Biblioteques Municipals d’Alcoi i la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià, des de fa ja dèsset anys organitzen l’activitat.

La lectura col·lectiva tindrà dos torns d’intervenció amb més de 200 participants.

Al matí llegirà l’alumnat dels centres educatius que hi participen: IES Cotes Baixes, CEIP Miguel Hernández, CEE Tomàs Llàcer, Col·legi Santa Anna, CIP FP Batoi i Col·legi Sagrada Família (Esclaves).

A la vesprada, a la biblioteca Tirisiti acull a les 17 h la lectura de la resta de ciutadans, representants d’entitats i partits polítics d’Alcoi. Aquest acte serà introduït per l’actriu Pepa Miralles.

Tirant lo Blanc’ és una novel·la valenciana del gènere de cavalleries més internacional en la nostra llengua. Va ser editada el 20 de novembre de 1490 i per això, igual com en moltes altres poblacions del nostre domini lingüístic es fan actes de commemoració, nosaltres en proposem un de senzill però ben útil: llegir en veu alta per moltes persones que representen una gran varietat d’entitats socials una de les nostres obres literàries senyeres del segle d’or.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *