foradia mediambient

El Govern Municipal investiga els nous casos d’enverinament de gossos al parc el Romeral

La Protectora d'Animals i la policia està realitzat vigilància tant al parc com els voltants, es demana també la col·laboració ciutadana

De nou ha tornat a passar. 18 mesos després i més de 5000 firmes recollides per a realitzar una campanya de conscienciació animal i evitar casos d’enverinament.

Per al pròxim dijous, 2 de gener, s’ha convocat una reunió de diferents departaments municipals, agents mediambientals i la Protectora per a la creació d’Informació específica de cara a la ciutadania en relació amb l’enverinament d’animals de companyia.

Aquestes ultimes setmanes de desembre s’ha conegut un nou cas d’enverinament a gossos per la zona de l’amfiteatre del Parc del Romeral. L’animal va caure inconscient i va morir a causa del verí. També hi ha un altre que està en estat greu.

El Portaveu de Podem a l’Ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, demana al Govern Municipal que “actuï d’urgència, rastregen la zona i que s’elimine qualsevol rastre de verí per a reduir riscos” i que s’òbriga de nou una investigació en profunditat amb l’objectiu de trobar al o les responsables i acabar d’una vegada per totes amb aquestes situacions.“Es imprescindible que s’investigue en profunditat per a poder trobar als possibles responsables, i evitar així, que es tornin a repetir més casos com aquest”, conclou el regidor.

En resposta al Grup Municipal Podem, el Govern Municipal ha activat el protocol, davant els últims casos d’enverinaments que s’han produït  en el parc del Romeral, tant de la Protectora d’Animals, les brigades de parcs i jardins, la policia local i els agents mediambientals.

 El Govern Municipal treballa per a millorar la informació en els casos d’enverinaments. Es pretén tindre un document per a repartir entre les clíniques i ciutadania en general que indique tant com actuar en cas d’enverinament de l’animal com, en el cas, de detectar alguna persona responsable d’aquesta conducta.  

Tant per part de la Protectora com de la policia, s’ha realitzat vigilància tant al parc com els voltants d’aquest, es demana també la col·laboració ciutadana. Recomanen portar als animals lligats i denúnciar les conductes sospitoses, perquè la identificació dels culpables d’aquest tipus de casos sempre és dificultosa. 

El regidor de Sanitat i Salut Pública, Miguel Juan Reig, explica: «Seguim treballant tant perquè tots els implicats coneguen les situacions, i puguen actuar com toca, tant des de l’administració com en el cas de la ciutadania. Hem detectat que moltes vegades, els propietaris d’animals no saben com actuar si detecten que l’animal pot haver estat enverinat. Tampoc saben molt bé que fer si veuen algú que puga estar realitzant aquesta acció tan lamentable i, simplement, ho publiquen en les xarxes socials. La publicació pot avisar a altres ciutadans però també és necessari denunciar per a activar el protocol i poder realitzar les tasques d’investigació i prevenció necessàries, per tant, hem decidit crear una informació que done resposta a tots els dubtes i millora la resposta de totes i tots en el cas de l’enverinament d’animals». 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *