foradia subscriutegrat

L’Andreu Sempere inaugura l’exposició ‘Imatges de la Memòria Democràtica: el còmic com a recurs didàctic’

Jordi Peidro explicarà a l’alumnat de Batxillerat d’Art el procés creatiu de la seua obra 'Esperaré siempre tu regreso', sobre la vida de Paco Aura

La mostra cedida pel Servei de Formació del Professorat (CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social) recull en nou panells l’obra de cinc creadors (Antonio Altarriba, Sento Llobel, Paco Roca, José Pablo García i l’alcoià Jordi Peidró) que han facilitat generosament les seues obres per a elaborar una exposició que tinga en compte els continguts curriculars que es treballen a les aules.

La guerra, l’exili i el franquisme són els eixos que articulen els panells. Fins a finals del mes de gener, els i les alumnes de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi gaudiran a les parets dels corredors del centre de l’obra gràfica d’alguns dels més importants historietistes que han escrit i dibuixat sobre el nostre passat recent. A més, Jordi Peidro, autor de la biografia de Paco Aura, visitarà el centre el proper divendres dia 17 de gener per explicar a l’alumnat de batxiller d’art el procés creatiu de la seua obra.

Tal i com diu una de les primeres vinyes de l’exposició: “El terror és com una gangrena que ens degrada a tots… Al botxins els fa sàdics…. A les víctimes les fa passives… Als espectadors els fa còmplices” (Dr Uriel, Sento Llobell). Per això, la història gràfica és una eina pedagògica fonamental per traslladar aquesta crua realitat als més jove, una feina moltes vegades difícil de resoldre sense eixir de l’aula.

Homenatge a Paco Aura

Des de l’institut Andreu Sempere, s’ha preparat l’encontre ‘Músicas del Holocausto: In Memoriam Paco Aura’, previst pel proper 28 de gener.

L’acte és un homenatge a Paco Aura i el deportats alcoians amb motiu del 75é aniversari de l’alliberament dels camps de concentració. Forma part de la I Setmana de l’Holocaust i la deportació que organitza el centre i comptarà amb la presència de l’Honorable Rosa Pérez, Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica, així com del representant de l’Amical de Mauthausen i altres camps, Adrián Blas Mínguez. Els departaments de Música i Geografia i Història són els encarregats d’organitzar l’acte.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *