Foradia ajualcoitel

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat manté els serveis d’Igualtat i Prevenció de Conductes Addictives

Des de la Mancomunitat s'han adaptat els seus serveis per la situació derivada per la crisi sanitària de la Covid-19

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat continua treballant durant aquesta crisi sanitària i per això ha adaptat els seus serveis, per a continuar ajudant a la ciutadania. Un d’aquests serveis que continuen a disposició de la població són els d’Igualtat I la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives.

Aquests serveis són d’especial importància. Per una part, les dones que estan en risc de patir violència masclista poden trobar-se en una situació de vulnerabilitat amb el confinament. Per altra part, moltes persones en situació de rehabilitació per addicions poder tornar a recaure en aquests temps.

‘No estàs sol. No estàs sola’, és el lema que la Mancomunitat ha utilitzat per a recordar a la població que compta amb aquests serveis i de l’ajuda necessària.

El personal d’Igualtat s’encarrega de dur un seguiment per telèfon de les persones que ho necessiten. La Mancomunitat sempre ha treballat en la difusió de les campanyes vinculades amb aquest tema, i també treballa amb les diferents vies d’assistència per a les dones. A més a més, s’ha elaborat un quadern d’activitats per a treballar en família i així que els xiquets i xiquetes aprenguen sobre la igualtat. Per a sol·licitar qualsevol classe d’ajuda es pot telefonar al número 689 41 82 91, o contactar al correu electrònic igualtat@lamancomunitat.org.

Respecte als serveis per a la Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, durant les darreres setmanes, la Mancomunitat ha estat treballant seguint fent prevenció, seguiment dels diferents casos i ajuda a aquells que ho necessiten. També s’han realitzat diferents documents i infografies per a donar informació sobre el bon ús de les noves tecnologies i les xarxes socials durant el confinament; consells per a mantenir una bona comunicació familiar entre els pares i els fills, per tal d’evitar conflictes a conseqüència de l’estrés i ansietat originada per la situació actual; pautes i mesures per a continuar amb el tractament per a aquelles persones que es troben en procés de rehabilitació per conductes addictives i ferramentes per tal d’afrontar psicològicament el confinament; així com consells per a deixar de fumar aprofitant la situació en què ens trobem, incidint en el risc més gran que tenen les persones fumadores davant la COVID-19.

Per a posar-se en contacte amb la UPCCA, es pot telefonar al 695 511 572 o bé escriure al correu electrònic upcca@lamancomunitat.org.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *