foradia subscriutegrat

Oliva presenta al nou equip de salvament i socorrisme per a les seues platges

Enguany s'ha reforçat la vigilància i s'ha treballat perquè el personal de seguretat puga complir les mesures anti Covid-19

Ja estem en estiu i comença la temporada de bany i d’anar a les platges. Des de l’Ajuntament d’Oliva han volgut presentar al dispositiu de salvament i socorrisme per a la temporada de platges del 2020.

La presentació s’ha realitzat en la posta sanitària de Creu Roja de la plaça d’Europa i han assistit: l’alcalde d’Oliva, David González, el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat, i representants de Creu Roja, Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Aquest servei de vigilància estarà en funcionament cada dia durant la temporada de bany, en horari d’11 del matí a 7 de la vesprada.

En l’estiu, les platges d’aquesta localitat compten amb 19 punts de vigilància i 46 socorristes aquàtics, a més de 4 punts de primers auxilis, dos TES (tècnic d’emergències sanitàries), i una DUE (personal d’infermeria), ambulància, dos quads de salvament i dos motos nàutiques.

Enguany, s’ha ampliat la vigilància, ja que s’han incorporat dos quads de la Guàrdia Civil, i dos de la Policia Local.

A partir del dia 1 de juliol, els banyistes trobaran a aquestes platges un servei d’informació.

Pel que fa als banys adaptats, aquesta temporada hi ha quatre auxiliars de bany per a aquest servei que funcionarà cada dia d’11 del matí a 1 del migdia, i els caps de setmana també a la vesprada, de 5 a 6 i mitja. La dotació per cadascuna de les platges accessibles és de dos auxiliars, una cadira amfíbia, i un joc de crosses.

La temporada de bany de 2020 finalitzarà el 13 de setembre.

Per tal de garantir la seguretat del personal de seguretat, com dels banyistes, Creu Roja ha treballat per a adaptar-se a les mesures establertes contra la Covid-19.

Durant els serveis s’utilitzarà mascareta, sempre que no es puga mantenir la distància de seguretat establerta, siga en rescats del socorrista o en les assistències a la sorra.

A més, durant els rescats en embarcació, es minimitzarà el contacte amb el personal socorrista amb el pacient sempre que la necessitat de la urgència ho permeta, en cas contrari, s’utilitzaran els EPIS pertinents a la situació.

En el cas del bany adaptat s’utilitzarà en cada servei la mascareta quirúrgica per la dificultat de mantenir la distància de seguretat, es facilitarà una a l’usuari i en finalitzar el servei es desinfectarà tot el material utilitzat per al següent servei.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *