lasarga subscriutegrat

La campanya d’educació viària compta amb una participació de 3.200 escolars

En total s'han impartit 418 hores lectives que s'han repartit en 143 intervencions en 17 centres educatius d'Alcoi

La Policia Local d’Alcoi ha dut a terme, com cada any, la seua tradicional campanya d’educació viària. En total 3.291 alumnes dels 17 centres educatius d’Alcoi han participat en aquesta formació. D’aquests alumnes 504 són d’infantil, 1.184 de primària, 1.829 de secundària i 49 d’educació especial, als que a més s’haurien de sumar 225 adults.

En total la Policia Local ha realitzat 143 intervencions, que han sumat un total de 418 hores lectives, de les quals 314 han sigut teòriques i 104 pràctiques.

Els centres educatius que han participat en aquestes sessions han sigut: CEIP El Romeral, CEIP Sant Vicent, CEIP Miguel Hernández, CEIP Horta Major, IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria, CIP FP Batoi, Salesians Sant Vicent Ferrer, Carmelites ‘La Presentació’, Arnauda, Santa Ana, Sant Vicent de Paül, CPEE. Tomàs Llàcer, Salesians Juan XXIII, Sant Roc, Esclaves i La Salle.

Raül Llopis, regidor de Seguretat, ha afirmat que: “és un privilegi per a la ciutat d’Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l’estat“. Sobre la pausa que ha sofrit el curs, Llopis ha comentat: “Aquest any lamentem que a causa de la Covid vam haver de parar la Campanya en la qual, durant el curs ha augmentat el nombre d’alumnes de secundària que han participat“.

Durant la campanya s’imparteixen diferents continguts adaptant-se als nivells de cada grup. Per exemple, en infantil i primària obtenen coneixements sobre els diferents elements que componen l’entorn pròxim al xiquet, les funcions de les normes i els senyals de circulació que van dirigides als vianants. També aprenen senyalització vertical, el significat d’alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn, el semàfor, els senyals dels agents i com han de comportar-se els vianants en l’entorn pròxim, respectant les normes de circulació.

Els alumnes de secundària, han aprés normes sobre com caminar per la carretera, o circular en bicicleta, la conducció del ciclomotor, contacte amb persones víctimes d’accidents de trànsit, accidents de trànsit i el seu entorn, i seguretat viària per a adults.

Amb aquestes campanyes formem a futurs conductors i actuals vianants, són normes bàsiques que no només aprofiten per a l’alumnat, també a casa poden transmetre tot el que aprenen perquè tinguem una ciutadania més conscienciada per la promoció d’una cultura de valoració i respecte per la pròpia vida i la dels altres” ha destacat Raül Llopis.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *