foradia mediambient

Ibi enceta la quarta edició de l’exposició ‘Històries de Joguets’

Des del dia 17 de juliol, fins al 30 de setembre aquesta exposició estarà al Museu Valencià del Joguet d'Ibi, i després començarà una itinerància per Onil, Tibi, i Castalla

El divendres 17 de juliol a les 8 i mitja de la vesprada, el Museu Valencià del Joguet d’Ibi, inaugurarà la IV edició de l’exposició col·lectiva ‘Històries de Joguets’ sobre la Vall del Joguet.

Aquestes exposicions van començar en l’any 2017 gràcies a la convocatòria que va llançar el Museu del Joguet amb la intenció d’ensenyar a la població algunes visions diferents dels creatius de la zona sobre aquest sector tan important per a la zona de la Vall del Joguet (Ibi, Castalla, Onil, Biar i Tibi). En aquesta primera convocatòria l’exposició va comptar amb 26 artistes i més de 3.500 visitants. Ara, la iniciativa ha crescut i el nombre de públic i participants ha augmentat, ja que enguany compta amb 58 artistes i dissenyadors de dins i fora de la província d’Alacant. L’exposició tindrà en aquesta edició 49 obres, i la col·laboració de l’artista visual Montse Borda Olague, que participa en el catàleg.

L’objectiu d’aquesta activitat és oferir una versió artística dels joguets, un sector que va ser el que va donar més treball a la gent d’aquest territori durant any, amb una exposició temporal amb obres presentades en una convocatòria oberta a creadors de qualsevol àmbit, ja que poden presentar-se artistes professionals i aficionats, majors de 18 anys.

Els artistes que participen han d’inspirar-se en un joguet o algun aspecte relacionat amb la producció, que estiga fabricat preferentment a la zona de la Vall del Joguet. Les tècniques i suports per a les obres són lliures.

El Museu Valencià del Joguet, i l’Associació Cultural Engafat, s’encarreguen de realitzat la investigació, el disseny, catàleg, programació i difusió, a més d’aportar les connexions amb el teixit artístic i creatiu dins i fora de la localitat d’Ibi.

Les obres participants s’han triat seguint les bases de la convocatòria i es tenen en compte els codis de bones pràctiques en les arts visuals, com la igualtat, respecte a la diversitat, i la inclusió de col·lectius socials vulnerables.

Per a que aquestes exposicions continuen creixent, és important la publicació de catàlegs específics d’aquestes mostres, ja que són un punt clau de la difusió i promoció d’aquestes expressions culturals.

L’exposició s’ha celebrat en les sales del Museu Valencià del Joguet, però a partir de la tercera edició la mostra ha anat itinerant pels pobles que formen la Vall del Joguet, incloent-hi municipis com Onil o Tibi. El Museu vol seguir aquest camí i promoure que l’exposició viatge a altres llocs, i enguany també visitarà Castalla. Aquesta itinerància fomenta l’oferta cultural i turística de la zona.

L’obertura d’aquesta exposició serà diferent d’altres edicions a causa de la situació de crisi sanitària que estem vivint, i per això se celebrarà a l’exterior del museu, és a dir, de forma pública i a l’aire lliure, però sempre respectant les mesures de distanciament social. A més hi haurà una projecció amb un vídeo de presentació a la porta del museu.

Aquesta jornada inaugural estarà a càrrec de l’Ajuntament d’Ibi, del Museu Valencià del Joguet i de l’Associació Cultural Engafat, que seran els comissaris de l’exposició de manera conjunta.

Com ja hem dit, per culpa de la situació que estem vivint, durant el temps que estiga l’exposició es seguiran les mesures de seguretat indicades, com l’aforament, o l’organització d’activitats estarà també limitat. És per aquest motiu que totes les actuacions de difusió, disseny i organització d’activitat estan dirigides a mitjans digitals.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *