lasarga ajualcoipresuparticipa

Les polseres de Colorprint formaran part d’un projecte pilot d’Educació

Amb aquesta iniciativa es pretén avaluar si les polseres tèrmiques que canvien de color si una persona té febre, poden ajudar a la comunitat educativa a detectar possibles casos de Covid-19 durant les jornades escolars

La Conselleria d’Educació, amb la col·laboració de l’empresa murera d’estampació tèxtil Colorprint Fashion, que ha dissenyat les mascaretes, polseres i adhesius que canvien de color amb l’augment de la temperatura, han dissenyat un projecte pilot per a detectar possibles casos de Covid-19 als centres educatius.

En aquest cas s’utilitzaran les polseres, amb la finalitat de detectar possibles casos de coronavirus i poder avisar a les autoritats sanitàries perquè puguen establir els protocols de detecció i actuació.

Aquest projecte és únic en tota Espanya i participaran 500 alumnes de primer i segon de primària, i de primer i segon de l’ESO de tres centres educatius de les comarques d’Alacant, Castelló i València.

Com ja vam explicar en aquest reportatge, Colorprint Fashion ha patentat un teixit tèrmic que s’activa a l’augment de temperatura, aproximadament als 37’5ºC. El teixit està homologat per l’Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex), que certifica la seua efectivitat enfront de la prevenció de la Covid-19. El teixit pot llavar-se sense que es perda ni afecte a les seues propietats.

Amb les polseres es podrà fer un monitoratge en temps real de la temperatura corporal de l’alumnat d’una manera molt senzilla i pràctica dins de les aules.

La prova pilot vol que es puguen experimentar de manera directa el grau d’eficàcia, comoditat i durabilitat d’aquestes polseres tèrmiques, que tenen una vida mitjana d’una setmana.

Cada alumne i alumna participant tindrà un joc de dos polseres perquè les utilitze durant dos setmanes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *