foradia becasivace

Alcoi crea més ocupació que la comarca, la província i la Comunitat

Durant el mes de setembre l'atur s'ha reduït en 127 persones. El sector industrial és el que millors percentatges continua registrant

Segons ha informat l’Ajuntament d’Alcoi, la dada de l’atur de setembre a la nostra ciutat ha tornat a ser positiva i el nombre de persones registrades en les llistes de Labora és de 5.703, 127 menys que en el mes d’agost i 332 menys des del mes d’abril.

L’Informe d’Impacte Socio-Econòmic de la Covid en Alcoi, que va realitzar l’Ajuntament, indica que l’atur ha baixat al maig i al juliol, però que ha repuntat lleugerament en l’agost, sent aquest un mes on l’atur és estacional, i sempre augmenta en la localitat.

Des de l’Ajuntament destaquen que si es tenen en compte les dades del mes de febrer, últim més abans de la pandèmia, la variació a la nostra ciutat és més positiva que les mitjanes comarcals, provincials i de la Comunitat Valenciana, fins a quasi 5 punts en la major de les diferències.

Les dades registren que les dones encara continuen tenint major taxa de desocupació, ja que en el mes de setembre, encara hi ha 3.332 persones, enfronts als 2.371 homes.

Per edats, els menors de 25 anys són el que major increment d’aturats han registrat des d’abril, però, els majors de 44 anys, encara que són els que major nombre de persones aturades, són els que menys han sofrit els efectes de la pandèmia. És a dir, en les xifres de setembre, les dades d’atur assenyales que 564 persones sense treball són menors de 25 anys, 2.088 estan entre els 25 i 44 anys, i hi ha 3.051 persones aturades majors de 44 anys.

Pel que respecta als sectors d’activitat, és el sector de l’agricultura l’únic que no rebaixa les seues xifres d’agost a setembre, on augmenta de 152 aturats a 163.

Per altra banda, el sector industrial repunta a Alcoi, ja que el nombre d’aturats a l’agost era inferior al mes d’agost de 2019, sent, a més, els valors d’agost de 2020 similars als de març, mes en què va començar la crisi. Al setembre a més, la indústria redueix de 1.164 a 1.131 el seu nombre d’aturats demostrant el bon rumb d’aquest important sector a Alcoi. En general, les ciutats industrials estan demostrant en aquesta crisi major capacitat de resistència i adaptació, sent les que més ocupacions aconsegueixen mantenir i fins i tot augmentar.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha volgut destacar aquestes dades i ha donat importància continuar donant suport a la indústria com a sector essencial: “Un altre mes més, Alcoi torna a crear ocupació en xifres superiors a les que registren en general les mitjanes de la comarca, la província i la comunitat. A més, és el sector industrial el que millors dades registra demostrant que la indústria alcoiana té una gran resiliència i ha sabut adaptar els seus sectors productius d’una forma extraordinària. Un sector al qual hem secundat de manera decidida en els últims anys perquè, sens dubte, el futur passa per potenciar la nostra indústria, apostant per la millora de les nostres àrees industrials, per nous sectors productius i per la indústria 4.0. Accions clares que formen part del pla industrial 2020-2023 Impulsa Alcoi, que estem ultimant de la mà dels sectors econòmics i socials, per a convertir a Alcoi en una ciutat industrial referent amb capacitat de crear de manera sostinguda en el temps ocupació i oportunitats”.

Ara l’Ajuntament està duent a terme les ajudes per a la contractació de persones dins del Pla Reactiva Alcoi, obertes fins al 16 de novembre de 2020.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *