foradia pressupostparticipatiualcoi

Júlia Company, directora de l’Ivace, destaca l’esforç de la indústria de l’Alcoià

A més, ha agraït als empresaris i empresàries "el seu treball durant els moments més complicats de la Covid-19, als quals van aconseguir i possibilitat que tinguérem els materials necessaris per a poder afrontar la crisi sanitària"

La directora de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, ha volgut destacar “l’esforç realitzat per les empreses de la comarca de l’Alcoià per fer possible la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana”.

En concret ha agraït als empresaris i empresàries el seu treball, ja que “van aconseguir i possibilitat que tinguérem els materials necessaris per a poder afrontar la crisi sanitària”.

Aquestes declaracions s’han fet durant la inauguració de la jornada formativa que se celebra a la Cambra de Comerç d’Alcoi, subvencionada per l’Ivace, i que tractaran sobre la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització dels polígons industrial Cotes Baixes d’Alcoi.

En aquest acte han estat presents el regidor d’Indústria de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda, el vicepresident de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Vicente Seguí, i el president de l’Associació d’Empresaris del polígon industrial Cotes Baixes, Ramón Juan Sanchis.

Company ha assegurat que “en l’Alcoià hi ha un teixit industrial i capacitat d’adaptació a les circumstàncies. Per això hem apostat per la indústria com un element fonamental per al desenvolupament de l’economia de la Comunitat”.

Per a la directora s’ha de treballar per a dotar d’una major competitivitat a les empreses valencianes, però també s’ha de fomentar l’espai en el qual s’ubiquen les indústries, ja que, segons Júlia Company: “En funció d’on estiga instal·lada una indústria tindrà millors possibilitats respecte a altres empreses de tot el món”.

L’Ivace ha dissenyat actuacions per a millorar la competitivitat de les àrees empresarials, entre les quals destaquen les dirigides a millorar i modernitzar els polígons industrials.

Durant 2017 i 2019, s’han destinat 3’5 milions d’euros per a millorar cinc polígons industrials alcoians (Cotes Baixes, Cotes Altes, Beniata, El Castellar i Santiago Payà i Sant Benet).

A més, la directora de l’Ivace ha recordat que s’està treballant en una nova convocatòria d’ajudes en l’any 2021 amb una dotació de 35 milions d’euros que es complementarà amb una línia d’ajudes de cinc milions d’euros per a la generació d’energia als Polígons empresarials.

Ara s’ha aprovat la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana per impulsar la millora de la qualitat del sòl industrial, la col·laboració públic-privada i el desenvolupament de serveis addicionals de valor afegit amb la finalitat d’incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació.

En aquesta llei la creació de les Entitats de Gestió i Modernització als Polígons empresarials és un dels conceptes més innovadors. L’Ivace, amb col·laboració amb Fepaval està assessorant als ajuntaments per a fer possible la creació d’aquestes entitats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *