foradia subscriutegrat

El Pla Industrial tindrà quatre accions concretes per a fomentar l’emprenedoria

Aquestes iniciatives estan dins del Pla Industrial d'Alcoi 'ImpulsAlcoi', que té com a objectiu incrementar el pes de l'activitat industrial de la localitat

El Consell Econòmic i Social d’Alcoi va aprovar durant el mes de desembre el Pla Industrial d’Alcoi ‘ImpulsAlcoi’. Un pla que, gràcies a diferents mesures, actuacions i programes adreçats, té com a objectiu incrementar el pes de l’activitat industrial a Alcoi, i fomentar així l’aparició d’activitats més intensives en tecnologia i coneixement, per a ser més competitius i donar un valor afegit a les empreses.

El pla incorpora més de 30 propostes, i una d’elles busca fomentar l’emprenedoria en aquest sector.

Per tal de dur-la a terme, s’han establert quatre accions concretes: Activa Àgora, Àgora Coworking, Programa d’emprenedoria per a cicles formatius, i Alcoi Impuls.

La primera d’aquestes accions, Activa Àgora, és un programa de tres mesos de durada que orienta i tutela els processos de definició del projecte i llançament de la seua empresa.

Pel que fa a Àgora Coworking, és un espai de treball compartit perquè els emprenedors alcoians, en fase de desenvolupament de la seua idea de negoci, puguen treballar els seus projectes i generen sinergies amb altres coworkers.

Aquestes dos accions es poden dur a terme gràcies a la col·laboració amb el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI Alcoi).

La tercera acció és el Programa d’Emprenedoria per Cicles Formatius, que consisteix en fer una coordinació amb els centres d’FP per tal d’augmentar l’esperit emprenedor dels estudiants i ajudar-los per a posar en marxa els seus projectes empresarials.

Per últim, Alcoi Impuls, serà una línia de subvencions per a donar suport econòmic als emprenedors en el període de desenvolupament del seu projecte empresarial, que estarà tutelat per l’Àrea de Dinamització Econòmica i Gestió Estratègica de l’Ajuntament, la Cambra de Comerç d’Alcoi, el CEEI i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

Segons ha declarat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “El foment de l’emprenedoria és una de les línies d’actuació fonamentals, impulsar la creació d’empreses noves i donar-los suport; i, per tant, la creació d’ocupació i riquesa al nostre territori”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *