foradia subscriutegrat

Josep Ángel Mas: “Continuarem amb la nostra expansió, i això inclou la part investigadora”

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València es prepara per a començar un nou curs, el seu subdirector de Promoció i Comunicació ens dona alguns detalls

  • Quina és l’oferta en graus per al pròxim curs en Gandia?

El Grau en Ciències Ambientals, el Grau en Tecnologies Interactives, el Grau en Comunicació Audiovisual, el Grau en Enginyeria de Telecomunicacions, Imatge i So, i el Grau en Turisme. A més, també tenim tres dobles graus, que són: El doble Grau en Ciències Ambientals i Enginyeria Forestal, el doble Grau en Turisme i ADE i el doble grau en Enginyeria de Telecomunicacions i Comunicació Audiovisual.

  • En els dobles graus, es fan les dos titulacions allí, per exemple en Turisme i ADE…

L’únic que es fa ací íntegrament és el de Comunicació Audiovisual i Teleco, perquè els dos graus els fem ací, aleshores dins d’un mateix semestre poden tenir assignatures dels dos graus, però, els altres dobles graus, com sols tenim un dels graus nosaltres, es fa, el de Turisme i ADE, i es fan dos cursos ací, que seria la part de Turisme, i els altres dos cursos en Alcoi, pots començar o en Gandia o en Alcoi. L’altre, igual, es fa ací la part de Ciències Ambientals, i en el Campus de València la part d’Enginyeria Forestal.

  • Ja s’ha començat la preinscripció dels màsters, que podem trobar al Campus de Gandia?

Actualment tenim quatre, que són: el Màster en Enginyeria Acústica, el Màster en Comunicació Transmèdia, el Màster en Producció Digital, i el Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d’Ecosistemes Marins i Costaners, enfocat a les ciències ambientals.

Aquests són els quatre que tenim, i la inscripció finalitzarà el dia 11 de juny. Estem fent presentacions del màster en línia, per Instagram.

  • Per al pròxim curs, a part dels graus i màsters, es pot destacar alguna novetat?

El pròxim curs no tenim grans novetats. Després d’uns quants cursos que hem estat implantant noves titulacions, pràcticament cada curs des de que estem l’equip directiu actual es va implantar el Màster en Tecnologies Interactives, i tots els dobles graus s’han implantat als últims 3 o 4 anys. El pròxim curs serà un poc de manteniment, perquè estem preparant els plans d’estudis i la documentació per a tindre un nou grau, i un nou màster, però de moment no podem anunciar-ho, però continuarem amb la nostra expansió i el nostre creixement, i això inclou també la nostra part investigadora, que estem també en una agenda de creixement molt clara.

  • Respecte a altres universitats, que destacaries del Campus de Gandia?

Tenim primer de tot, que encara que a mi personalment els rànquings m’ho prenc en un poc de distància, perquè al final són números, però en l’última edició d’uns dels rànquings ens posàvem com al millor lloc per a estudiar tots els graus, excepte el Grau en Telecomunicacions, que érem els segons d’Espanya, aleshores, el nostre nivell d’excel·lència ja ens avala. I a més, tenim les mateixes instal·lacions, però en una escala més reduïda, i els mateixos serveis que la Universitat Politècnica de València, i pense que tindre unes dimensions més reduïdes ens fa tindre un valor més familiar. El tracte amb els alumnes és molt més directe i molt més fàcil, i per als estudiants és millor per a crear sinergies i crear grups de treball als quals nosaltres els donem suport per a equips finals, o empreses emergents, i és més fàcil que s’ajunten i a més, entre diferents titulacions. Això és molt més fàcil ací, que tenim una cafeteria per a tots i podem interactuar.

  • El curs ha sigut complicat a causa de la Covid-19, quina és la valoració que es fa ara que ja esteu a punt de finalitzar?

No ha sigut agradable per a ningú, crec que a ningú li agrada anar tot el dia amb la mascareta. Relacionar-se amb ella és horrorós, i tindre davant a gent que no saps com està responent, perquè no els veus la gestualitat de la cara… Però, això ho havíem de passar, com tot, la cosa ha funcionat molt bé. No hem tingut cap incidència, no s’ha detectat cap contagi al campus, hem seguit totes les mesures, i no s’ha tancat cap aula ni res. Hem pogut mantenir la presencialitat en un 80-90% de les titulacions i dels grups, en màsters, i graus, a l’excepció d’algun grup de Turisme i Comunicació Audiovisual que són més gent, i ahí hem fet una semipresencialitat, que uns venien una setmana, i altra no, encara, que a les pràctiques sí que venien. La gran majoria han tingut docència totalment presencial. Estem satisfets de com ha respost tota la comunitat universitària, i que anem a afrontar el pròxim curs amb optimisme.

Ara els exàmens sí que podran ser presencials, que va ser la pitjor experiència del curs passat, tant per als professors com per als alumnes, perquè examinar-se a distància crea inseguretat. Ara podem fer-ho en tots els casos de forma presencial. Però el balanç ha sigut positiu dins del que ens ha tocat viure.

  • Per al pròxim curs se sap si continuaran els mateixos protocols?

Sí, les instruccions són que sí. Ho hem de tindre tot preparat per a continuar igual, i seria continuar com ara. D’entrada la previsió és que siga així, o anar a millor

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *