foradia camaraalcoi

Nou protocol per als pacients amb simptomatologia de Covid-19

A través de les xarxes socials s'està fent arribar el nou protocol que es durà a terme per als pacients Covid-19

La incidència acumulada cada vegada és major, però és cert que no se sap si poden ser més les persones que en realitat són positives, ja que moltes ho detecten amb test antígens a les seues cases, o inclús hi ha moltes que no saben que ho són.

La situació als centres de Salut i a l’hospital està cada vegada més saturada, però no pels ingressos, sinó per la gran quantitat de gent que acudeix a fer-se proves. Per aquest motiu, des de la Conselleria de Sanitat s’ha decidit activar un nou protocol Covid per a pacients. Moltes persones han pogut veure aquesta informació per xarxes socials, ja que des del departament de Salut d’Alcoi s’ha preparat un esquema explicatiu.

Segons indica el protocol, des del dia 30 de desembre de 2021 sols es realitzaran test antigen o proves diagnòstiques a persones amb simptomatologia greu, o que siguen vulnerables o que estiguen en un entorn vulnerable.

En el cas de no ser d’aquests grups de risc, des de la conselleria indiquen que s’actue amb responsabilitat i que cada persona vigile la seua situació, aïllar-se al màxim i no tindre contacte social, utilitzar la mascareta en tot moment, evitar estar amb persones vulnerables, i en el cas de que els símptomes augmenten acudir al centre sanitari o telefonar al 900 300 555.

Per a aquestes persones recomanen fer-se test antigen de la farmàcia en casa, i en el cas de ser positiu s’ha de confirmar al telèfon 900 300 555. S’ha de telefonar a aquest número per tal de no col·lapsar el del centre de salut. Durant aquesta telefonada també es comptabilitzaran als contactes convivents vulnerables i es tramitarà la baixa laboral en el cas que fora necessari.

Des del Departament de Salut d’Alcoi expliquen que: “Si atenem als casos lleus, els sanitaris no podem atendre als casos més greus de Covid-19, o d’altres patologies”.

Font: Redacció./


2 Responses to Nou protocol per als pacients amb simptomatologia de Covid-19

  1. Elisabeth Imhof Hurni ha dit:

    Y que tienen que hacer los que no hablan el valenciano?

    • Redacció ha dit:

      Has d’activar en el teu navegador el traductor de Google i teu tradueix a l’idioma que tu desitges. Debes activar en tu navegador el traductor de google y lo traduce al idioma que tu deseas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *