foradia subscriutegrat

La Covid obliga a suspendre la Romeria i Rostida a Sant Antoni

La normativa actual no permet el consum d'aliments i begudes, excepte en zona de restauració, separada de la zona de l'esdeveniment

Enguany la festivitat de Sant Antoni se celebrarà a Alcoi de forma molt reduïda, ja que l’actual normativa Covid autonòmica no permet esdeveniments en el qual es consumisquen aliments i begudes, excepte si és zona de restauració. Per aquest motiu, enguany no es pot fer la tradicional rostida en Sant Antoni, perquè, tampoc pot complir-se la normativa d’aforament de 2,25 metres quadrats per persona. Com no podrà fer-se la rostida, no es realitzarà tampoc la Romeria.

Pel que fa a l’acte de la benedicció dels animals, s’adaptarà perquè el recorregut siga de sentit únic, amb la intenció d’evitar aglomeracions de persones. Aquest esdeveniment començarà a les 17:30h al parc de la Glorieta, entrant per la plaça Ramón y Cajal, o Sant Nicolau, en els casos que no es puga accedir per escales. L’eixida serà per Sant Mateu. La concentració en la plaça de Dins, el passa-carrer, i la xocolatada també han quedat suspesos.

Carolina Ortiz, regidora de Festes, ha indicat que: “Seguim en pandèmia i hi ha una normativa que s’ha d’acomplir. S’especifica clarament que aquests tipus d’esdeveniments, no es pot menjar excepte zones habilitades per a la restauració i amb la normativa específica de restauració, per tant, i lamentant-ho molt no podem organitzar un acte que incompliria la normativa. Esperem que el pròxim any puguem viure una celebració com a tots ens agradaria, però hui en dia, és impossible. Demane comprensió a la ciutadania davant aquesta situació, això no obstant, com Ajuntament som els primers que hem de seguir la normativa, tal com hem fet fins al moment en tots els actes que hem organitzat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *