foradia subscriutegrat

Pego rehabilita l’antic col·legi Cervantes i el transforma en una nova biblioteca

La subvenció per a fer aquesta actuació és d'1.570.304 euros, dels quals 950.000 són finançats per la Diputació d'Alacant

L’Ajuntament de Pego continua amb els projectes del programa Avancem, i un d’ells, que ja es va posar en marxa fa unes setmanes, és la rehabilitació integral de l’edifici de l’antic col·legi Cervantes, per a convertir-lo en la nova biblioteca municipal. Aquesta és una de les propostes més ambicioses de l’actual govern local. Fins ara, aquest edifici albergava diferents associacions municipals.

En aquestes obres es rehabilitarà el sòl, la façana i la coberta, a més d’adaptar les dependències a les noves necessitats, i en l’espai principal s’ubicarà la biblioteca, que segons ha explicat la regidora d’Urbanisme i Cultura, Laura Castellà “per aconseguir-ho s’estan ampliant alguns dels departaments amb els quals comptava actualment l’edifici”.

La biblioteca també comptarà amb una sala d’actes i amb una aula d’informàtica, a més d’una ‘bebeteca’, és a dir, un espai dedicat als més menuts amb “la intenció que es puga gaudir la cultura des de menuts”, i per això s’instal·laran alguns mobles adaptats per a xiquets i xiquetes de curta edat, ha continuat comentant Castellà.

Per a fer aquesta rehabilitació s’invertiran 1.570.304 euros dels quals, la Diputació d’Alacant finançarà 950.000. La resta, 620.304 els assumirà l’Ajuntament de Pego. “Aquesta és una de les obres més esperades i importants pel nostre municipi, amb això obtindrem tindre per fi una biblioteca amb condicions, adaptada als nous temps i diferents espais per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes de Pego. A més, deixarem més espai a la Casa de Cultura per a millorar els espais que cohabiten allí com el Museu i l’Arxiu i d’altres nous”, ha conclòs la responsable d’Urbanisme.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *