foradia becasivace

Gandia plora la mort del pintor Santi Royo Segura

L'artista, lligat a la Universitat Popular de Gandia, va faltar a Benirredrà al voltant dels 80 anys el dilluns 18 d'abril

El pintor Santiago Royo Segura ha mort el dilluns 18 d’abril a Benirredrà, després d’haver sofrit una llarga malaltia que l’obligà a passar una llarga temporada ingressat a l’hospital. L’Ajuntament de Gandia ha mostrat el seu condol a familiars i amics i ha lamentat profundament la mort d’un artista molt volgut pel municipi i que durant molts anys ha estat lligat a la Universitat Popular de Gandia.

Santiago Royo va néixer a Manises i des de la seua infantesa va estar lligat al món de l’art. Es va formar com a Perit en l’Escola de ceràmica del seu poble i després es va traslladar a l’Escola d’Arts i Oficis de València. La seua carrera professional va començar a la publicitat, en importants agències de València i, més tard, va traslladar la seua residència a Europa i el Canadà. Ací va començar la seua passió per la pintura, el que va ser el seu ofici de per vida. Al final dels anys 70 va recalar a Gandia, ciutat que va considerar sa casa i on va desenvolupar la seua faceta més artística.

L’artista era considerat un mestre amb l’aquarel·la i el gouash, recreava amb un toc natural personal dotant-lo d’elements onírics per ressaltar la personalitat del subjecte.

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, ha volgut reconéixer el paper d’un artista “tan estimat a la nostra ciutat, sobretot pels centenars d’alumnes que al llarg dels anys han tingut la sort d’aprendre d’aquest mestre de l’art senzill i humil”.

El regidor de Cultura, Nahuel González, també han recordat el paper lligat a Gandia de Santi Royo: “En la faceta docent va destacar com a monitor de la Universitat Popular de Gandia a la qual va estar lligat durant més de vint anys. L’any 2018 va rebre el premi “Amic de la UPG” de mans de la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, i del director de la UPG, Lluís Romero, com a mostra de l’estima que la ciutat i el centre li teníem”.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *