foradia subscriutegrat

“Viu Brines”, una experiència que realça el llegat cultural del poeta en Oliva

L'aposta turística permet conéixer de primera mà la casa, vida i obra de Francisco Brines, Premi Cervantes 2020

L’Ajuntament d’Oliva ha posat en marxa una nova estratègica turística al municipi de la Safor. Aquesta vegada es tracta d’una experiència cultural per a conéixer en primera persona la vida del poeta Francisco Brines. Oliva aposta d’aquesta manera per una nova faceta turística més enllà de les platges, la naturalesa i l’entorn natural tan característics de la regió.

Aquesta experiència ha sigut batejada sota el nom “Viu Brines” i permetrà als assistents realitzar una ruta turística teatralitzada per a recórrer els racons de la casa del poeta. De la mà d’un actor, el públic s’apropa a la figura i les obres de l’escriptor que va ser guardonat amb el premi Cervantes l’any 2020.

El regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat, ha presentat l’experiència com una gran oportunitat “per a tots els que vulguen conéixer millor l’obra i la vida de Francisco Brines, un escriptor que ja és patrimoni universal i que ha tingut a Oliva la seua inspiració”.

Santiago Marfull serà l’encarregat de dirigir la ruta i de donar vida al poeta sevillà, professor de gimnàstica, oratòria, poeta i filòsof, inventor de la Màquina de Cantar, Juan de Mairena. Aquesta figura va ser creada per altre il·lustre poeta, Antonio Machado, qui el mateix Brines considerava com una inspiració. El personatge interpretat per Marfull descobreix als visitants l’Elca i les parts més fonamentals de l’obra de l’autor. Cal recordar que, Santiago Marfull compta amb una àmplia experiència interpretant rutes teatralitzades en la zona de la Marina Alta i la Safor.

La Fundació Brines ha treballat conjuntament amb l’Ajuntament d’Oliva per a dissenyar aquesta ruta que fa valdre la figura i el patrimoni d’un dels poetes castellans més importants del segle XX. 

En paraules de la directora de la Fundació, Àngels Gregori: “el fet d’iniciar aquestes rutes és una forma bonica d’apropar als ciutadans el paisatge, la llum i l’arquitectura que conformen l’essència de l’espai que va veure al poeta viure en totes les seues edats; un espai que és testimoni i protagonista de totes les obres del poeta, des de “Las brasas” de la seua adolescència fins a “Donde muere la muerte”, la seua obra pòstuma. A més, que el guia es pose en el personatge de Juan de Mairena, resulta motivador perquè Brines era un molt bon lector de Machado”.

La ruta està prevista per als dies 29 d’abril, 27 de maig i 24 de juny i tots aquells que hi vulguen assistir deuen fer efectiva la seua inscripció a l’adreça web www.visitoliva.com. El trajecte arranca des de l’oficina de turisme d’Oliva i es preveu d’una duració d’una hora aproximadament i amb un cost de 12 euros. La inscripció compta amb autobús d’anada i tornada de la casa del poeta i es farà en valencià i castellà.

Joaquín Calafat ha reconegut que aquesta nova aposta turística anirà creixent en un futur. Amb anècdotes i lectures dels seus poemes, Oliva crea aquesta experiència per a rendir homenatge a l’escriptor. A banda d’això, el regidor de turisme ha afirmat que “serà l’inici per a posar en marxa la web de productes turístics de la nostra ciutat”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *