foradia barnasants

Inaugurada l’exposició de l’alumnat de l’Escola Municipal de Belles Arts d’Alcoi

Aquesta mostra, en la qual han participat 87 alumnes des dels 5 als 13 anys, es podrà veure fins al dia 3 de juliol a la primera planta del Centre Cultural Mario Silvestre

En la vesprada del 16 de juny s’ha inaugurat l’exposició de final de curs de la Secció d’Infantil de l’Escola de Belles Arts d’Alcoi. En total han participat 87 alumnes des dels 5 als 13 anys. Les obres d’aquests xicotets artistes es podrà veure a la primera planta del Centre Cultural Mario Silvestre fins al dia 3 de juliol.

Durant l’acte d’inauguració es va projectar un vídeo i es van entregar els diplomes a l’alumnat que finalitza la seua formació a l’escola, i que passa a la Secció d’Adults de Dibuix i Pintura.

Tots els grups de la Secció Infantil han dut a terme un projecte integrador que tracta sobre Alcoi, que rep com a nom ‘Sentir Alcoi’, i que està formada per 81 obres que intenten reflectir des de l’enfocament de l’Abstracció Sensorial, i des de l’Art Figuratiu i la Fotografia, la idiosincràsia de la ciutat, el seu entorn natural, l’arquitectura urbana, les festes i les tradicions, és a dir, tot el que identifica a Alcoi com a ciutat. Aquells que visiten la mostra podran reconéixer el nostre poble amb elements sonors, visuals i aromàtics.

En aquest projecte han col·laborat també l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana, l’Associació de Sant Jordi, i la regidoria de Turisme, que ha cedit fotografies seleccionades i premiades dels seus arxius perquè l’alumnat poguera fer una interpretació pictòrica de les obres i reflectir la identitat de la ciutat des d’un punt de vista de la infància.

Jordi Silvestre, regidor d’Educació, ha donat l’enhorabona a alumnat i professorat pel seu treball i ha indicat que: “Alcoi és una ciutat on la cultura és molt important i des de l’Ajuntament oferim la possibilitat a la infància d’aprendre i gaudir de diverses arts com la dansa, la música, el teatre o com en aquest cas les arts plàstiques. Poques ciutats de grandària similar tenen escola municipal de belles arts, de teatre i conservatori de música i dansa, el que demostra la nostra aposta clara per la cultura”.

L’Escola Municipal de Belles Arts es va fundar en 1961 amb la direcció de Ramón Castañer Segura, des d’eixe moment han passat molts alumnes per allí, i molts d’ells han aconseguit tindre un gran prestigi en l’àmbit artístic i cultural.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *