Rafael Climent visita Alcoi per a presentar la plataforma SOM MOS
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha presentat en roda de premsa juntament amb Julia Company, directora de l'IVACE, i Ramón Ferrandis, director del CEEI València-Alcoi, aquesta plataforma que té l'objectiu de connectar el teixit productiu i innovador de tot el País Valencià

El CEEI València-Alcoi, ha rebut la visita del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i de la directora de l’IVACE, Julia Company, per tal de presentar el seu darrer projecte, que té com a objectiu la connexió entre les empreses innovadores del País Valencià. Es tracta de la plataforma ‘SOM MOS connecta’, que ja està en marxa, i que segons ha explicat la directora de l’IVACE naix de la pandèmia, ja que “va marcar un abans i un després perquè va fer que molts programes, activitats, i serveis, es reconsideraren a eixe moment, i també al moment postpandèmia. Ens vam adonar de la necessitat de col·laborar i cooperar, no sols entre l’administració pública i les empreses, sinó també entres les mateixes empreses, que estan ubicades al País Valencià. També es van adonar que no sempre teníem coneixement del que es produeix ací o els serveis que es poden prestar a la Comunitat, a més, als últims temps hem encadenat diferents crisis, entre que elles la de matèries primeres”.
Per a Company un dels reptes principals de SOM MOS, és també “la lluita contra el canvi climàtic, i això ens planteja que hàgem de canviar el paradigma d’economia lineal a economia circular i, per tant, nosaltres busquem des de l’origen aprofitar allò que tenim i la idea del reciclatge”, tot això va fer que: “Totes les variants i circumstàncies ens enfocaven a un millor coneixement del teixit empresarial”. Des d’eixe moment, tant des de la Conselleria, com des de l’IVACE s’han dut a terme diferent programes perquè les empreses puguen connectar entre elles i crear sinergies.
Respecte a la plataforma, Julia Company, ha declarat que és “dinàmica” i que el seu objectiu és “establir eixa connexió entre les empreses”, però no sols entre empreses de la mateixa comarca o zona industrial, sinó de tot el territori valencià. A més, ha volgut destacar que no sols poden participar les empreses que es dediquen a la innovació tecnològica, sinó a qualsevol classe d’innovació. En la web es podrà trobar informació sobre les empreses, però a més hi haurà activitats i programes, així com notícies relacionades amb el teixit productiu que participa en aquest projecte: “Aporta informació seleccionada, filtrada i validada, perquè eixa informació siga útil. Sabem que el temps de les empreses val molt, i, per tant, no podem perdre el temps buscant informació, sinó que ja ha sigut seleccionada”.
Per la seua part, Ramón Ferrandis, ha fet una explicació molt detallada de tota la plataforma i les seues utilitats, i s’ha de destacar que és una pàgina molt senzilla i intuïtiva d’utilitzar, amb moltes funcions per a poder fer una cerca detallada d’empreses. Aquesta web (sommos-connecta.com) ja està disponible i es pot visitar, i ha comentat que fins ara, per a poder posar en marxa el projecte, les empreses que estan participant han sigut seleccionades, però que a partir d’ara, la tasca dels CEEI de la Comunitat Valenciana serà donar difusió perquè cada vegada siguen més les empreses que vulguen formar part de SOM MOS.
Finalment, Rafael Climent, ha donat les gràcies als equips de l’IVACE i dels CEEI’s València-Alcoi, Elx i Castelló per la seua tasca, i ha comentat que per a ell aquesta plataforma “representa un canvi en el model en el qual hem anat treballant fa molt de temps. En 2015 quan vam arribar al govern es vam trobar que es feia un treball molt individual, de compartiments estancs, i amb poca interconnexió i poca voluntat de crear sinergies entre el teixit productiu. Moltes vegades parlem de sumar, però eixe sumar s’ha de fer realitat, perquè sinó no tenim possibilitat d’avançar com a territori. Al principi quan parlaven de cooperar i col·laborar, i no tant de competir, al principi se’ns burlaven, però ha vingut una pandèmia que ha canviat el xip en molts caps del món empresarial”. Per això ha destacat que és important canviar algunes coses i ha afirmat que la cooperació és fonamental, però que també ho és produir ací. “El món empresarial ha vist que col·laborar és fonamental; també ha vist que produir des de la proximitat també, i a més, pel que suposa a la petjada ecològica. És important que l’administració coopere amb les empreses, però també és important la col·laboració entre elles”.
El conseller ha destacat també la importància d’aquesta plataforma per la part del coneixement, la innovació, i ha expressat que és crucial que: “les empreses que estiguen a la plataforma exposen les seues idees perquè a partir d’eixa idea pot servir per a multitud d’empreses. És una eina dinàmica, que estarà en continu canvi, que s’avaluarà de forma continuada perquè siga útil. Volem que el nostre teixit productiu siga competitiu, però que ho siga a través de la unió. Crec que serà bo perquè vivim en un món globalitzat i si no tenim un teixit productiu diferenciador, tindrem problemes per a generar riquesa i benestar”.
La intervenció de Climent ha conclòs amb l’anunci d’una nova línia d’ajudes entre el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la seua Conselleria, i l’IVACE, gràcies a un conveni amb la Fundació d’Escola d’Organització Industrial, amb la qual es donarà suport a les col·laboracions que sorgisquen de la plataforma SOM MOS. Aquestes seran ajudes econòmiques per a eixes relacions, que es podran sol·licitar a partir del mes de setembre.
Comenta i participa-hi