foradia pressupostparticipatiualcoi

Toni Francés: “Ha sigut un agent dinamitzador de la nostra cultura, un lloc de reunió i de trobada”

El Centre Cultural Ovidi Montllor complirà 20 anys en novembre, però des d'El Grat volem començar a celebrar aquest aniversari parlant amb algunes persones involucrades en la seua història

L’alcalde alcoià indica que des de l’inici del Centre Cultural Ovidi Montllor, i abans de tindre cap responsabilitat política, ell ja participava de les activitats que es desenvolupaven en aquest espai. Segons Francés: “El Centre Cultural Ovidi Montllor des de la seua presència en Alcoi, va ser fruit d’un procés de la societat civil que es va organitzar i va fer possible que aquesta proposta tinguera presència en Alcoi, ha sigut un agent dinamitzador de la nostra cultura, un lloc de reunió, de trobada de la societat alcoiana al voltant del que és la cultura i el pensament del nostre país”.

És cert que el suport a la cultura per part de les administracions públiques ha canviat molt des de moment que es va crear el Centre, ja que el Partit Popular, tant a Alcoi, com al País Valencià no apostaven per fomentar la nostra cultura, però des del canvi polític que va sofrir el nostre territori, això va canviar i cada vegada són més les accions i activitats culturals que es duen a terme. De fet, hui dia és l’Ajuntament d’Alcoi el que patrocina els catàlegs del Centre, així com altres activitats i exposicions que se celebren en aquest espai. Però, així i tot, per a l’alcalde d’Alcoi aquest espai “continuarà existint”, i afegeix que: “Es va crear en un moment difícil en el qual hi havia un govern que no apostava per la nostra cultura ni per la nostra llengua, ni per poder obrir un espai de reflexió del nostre país. Ara és una situació totalment contrària perquè tenim un govern autonòmic i local sensible i que aposta per la nostra cultura, però evidentment això no vol dir que no faça falta la tasca que es fa a l’Ovidi, al contrari, el que fem ara és sumar i multiplicar les accions que es fan des del centre. La seua tasca el que fa és sumar eixes sinergies que multipliquen i es fa des de la política autonòmica i local i és totalment necessari”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *