foradia pressupostparticipatiualcoi

Gandia presenta l’expedient per declarar a les Falles Festa d’Interés Turístic Nacional

L'informe s'ha presentat al Ministeri de Turisme i s'espera tenir una resposta als pròxims mesos

El regidor de Falles de l’Ajuntament de Gandia, Nacho Arnau, acompanyat per l’edil de Turisme, Vicent Mascarell i el president de la Federació de Falles, Telmo Gandia, han anunciat que ja s’ha entregat al Ministeri de Turisme, l’expedient per a declarar a les Falles de la localitat com a Festa d’Interés Turístic Nacional. S’espera tenir resposta als pròxims mesos.

Mascarell ha qualificat aquest anunci com una gran notícia, ja que, com ha explicat el regidor “portem setmanes intenses de treball elaborant aquest expedient. Un expedient ampli i competitiu del qual esperem una resposta favorable del Ministeri”, i ha argumentat que aquesta festa va més enllà del nivell autonòmic.

A més, ha recordat que l’expedient va iniciar-se quan l’actual alcalde, José Manuel Prieto, era el responsable de Falles, però que el procés va haver de pausar-se per la pandèmia, i a més a més, el Ministeri va canviar i va endurir els criteris per a obtenir aquest reconeixement.

Aquest nomenament se sumaria al que ja té la Setmana Santa de Gandia.

Nacho Arnau, ha valorat l’informe i ha declarat que: “Creiem que les Falles de Gandia tenen característiques que no tenen altres falles com les de València, i hem d’agrair el treball fet pel departament i tècnics municipals. Entrem en una setmana clau i hui és un dia important. Esperem que abans d’estiu puguem tindre notícies del Ministeri”.

Gadea també ha volgut mostrar la seua satisfacció i ha indicat que: “Hi ha hagut que treballar molt pel canvi de la normativa. L’actual alcalde i jo ja teníem una candidatura preparada, i va haver de reprendre pràcticament l’expedient des de zero. Les Falles de Gandia tenen la seua importància, però, en l’actualitat és necessari disposar d’aquests distintius que t’ajuden a referenciar i a reivindicar davant nous públics. Esperem que aquesta catalogació servisca perquè totes les persones que tenen una segona residència a Gandia, i la seua platja, aprofiten aquests dies per a visitar-nos”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *