foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi acull les Trobades d’Escoles Valencianes de l’Alcoià i El Comtat

L'esdeveniment organitzat per la Coordinadora de l'Alcoià-Comtat pel valencià, l'Escola Valenciana, i l'Ajuntament d'Alcoi, ha comptat amb una participació de 6.000 persones

Durant el dissabte 6 de maig Alcoi va ser l’escenari de les Trobades d’Escoles Valencianes de l’Alcoià i El Comtat. L’esdeveniment va tenir una gran participació, ja que 6.000 persones es van animar a gaudir d’aquest dia ple d’activitats. La presidenta de la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià, Elionor Ortolà i Perles, ha donat les gràcies als centres amfitrions per la seua implicació. Aquests centres han sigut el CEIP Horta Major, l’IES Andreu Sempere, i el CPEE Tomàs Llàcer: “Aquesta trobada ha sigut un èxit gràcies a la implicació de les i els mestres, les AMPES i l’Ajuntament d’Alcoi. A més de ser una festa per la llengua lúdica i festiva, també és un espai reivindicatiu en què reafirmem un dret fonamental com és el nostre dret a estudiar i viure en valencià”. La temàtica d’aquesta trobada girava entorn del lema ‘Recuperem el Verd amb Carme Miquel’.

L’acte va començar amb una cercavila a càrrec del Grup Barxell de Dolçaines i Tabals, que va donar pas a la ludoteca de jocs tradicionals, de fusta i malabars. El Grup Sant Jordi va fer tallers, i també va haver-hi de muixeranga a càrrec de la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina. Després es va dur a terme un nou passacarrer amb gralles i tabals de la colla castellera Jove Xiquets de Tarragona, que va dur a terme una actuació a la plaça Enric Valor.

En la vesprada va continuar la programació de la trobada amb més tallers i paradetes que van preparar els centres educatius, entitats i editorials, i a més, es van dur a terme dos contacontes de la mà de Carles Cano. Després va ser el torn de l’actuació de Balla amb Ferrall, i finalment, han tingut lloc les salutacions i la cançó de la Trobada, que ha donat pas al concert de La Gira d’Escola valenciana, amb les actuacions de Tito Pontet, Júlia i La Trocamba Matanusca.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *