foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi es vesteix amb els colors de la bandera LGTBI

Des de la Regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració de les entitats LGTBI MARIola, i Ponts d'Igualtat, han preparat tot un mes d'activitats que tenen com a objectiu reivindicar, però també celebrar, la diversitat de les persones

Encarem el mes dedicat a l’orgull LGTBI i des de l’Ajuntament d’Alcoi, concretament, des de la Regidoria d’Igualtat, juntament amb les entitats LGTBI MARIola i Ponts d’Igualtat, s’està preparant una àmplia programació que girarà entorn de la reivindicació de les persones d’aquest col·lectiu, i per tal de celebrar la diversitat, tal i com indica el lema ‘Festa per la diversitat’.

Andrea Quiñonero Navajas, alumna de l’EASD de disseny gràfic, ha sigut l’encarregada de crear el cartell que anuncia aquesta festivitat. La jove estudiant ha explicat que ha volgut jugar amb els colors de l’arc de Sant Martí per tal de representar la diversitat que hi ha en la societat actual. Aranza de Gracia, regidora d’aquesta àrea, ha comentat que ha sigut tan difícil triar el cartell guanyador, per la seua gran qualitat, que s’ha decidit fer una exposició amb tots els treballs presentats. Aquesta mostra estarà al Centre Cervantes des del dia 19 de maig al 30 de juny.

Seguidament, Aitor Pla, president de Ponts d’Igualtat ha estat explicant les diferents activitats que es duran a terme a les pròximes setmanes. Pla ha destacat la xarrada a l’Àgora dirigida als centres educatius, on coneixeran els testimonis de dos persones que han hagut que eixir del seu país, per culpa de la LGTBIfòbia; la xarrada al Club d’Amigues i Amics de la UNESCO sobre diversitat afectiu sexual, o la que parlarà sobre l’homosexualitat dins del poble gitano. A més a més, com a plat fort, el dia 10 de juny han organitzat una manifestació que anirà des de la plaça d’Espanya fins al parc de Cervantes, on es llegirà el manifest i es farà una celebració. La programació de Ponts d’Igualtat continuarà amb la projecció d’un documental, i el dia 17 de juny amb una fira amb entitats LGTBI de tot el País Valencià, que es reunirà al parc de la Glorieta.

Seguidament, Jordi Vañó, membre de LGTBI MARIola, ha detallat la programació de La Invertida, la Mostra de Cinema Queer que han organitzat, i que començarà el dia 1 de juny, fins al dissabte 3. En total es podran veure quatre pel·lícules, a l’IVAM CADA Alcoi, que parlaran de diferents aspectes que es viuen al col·lectiu. Les pel·lícules seran en versió original. A més, dins d’aquest cicle, també es farà la presentació del còmic ‘Anselmo. Traigo un cantar’, a Detroit Llibres. A la nit del dia 3 de juny hi haurà una ‘Festa Invertida’ amb Scissor Sisters DJ’s al Pub Bad Voodoo. A banda, el dia 28 de juny el col·lectiu LGTBI MARIola també estarà reivindicant el Dia de l’Orgull.

A banda, Aranza de Gracia, ha afegit que des del dia 15 al 29 de juny, el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant ha organitzat una mostra donant visibilitat al col·lectiu trans.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *