foradia subscriutegrat

La Carrasca demana urgència per establir el perímetre de protecció del Molinar

Han editat un vídeo en el qual ens parlen de la vulnerabilitat de l’aqüífer i de les greus conseqüències que podria tindre ubicar indústries en la Canal i ampliar la urbanització de l’Estepar

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha tornat a reivindicar la importància d’establir el perímetre de protecció del Molinar. ’L’alta vulnerabilitat d’aquest aqüífer a la partida de la Canal fa urgent establir el seu perímetre de protecció i regular totes les activitats que s’hi duen a terme a fi d’evitar la contaminació i la sobreexplotació”, segons expliquen.

“Alguns projectes urbanístics a la partida de la Canal (ampliació de la urbanització de l’Estepar i proposta d’un polígon industrial) amenacen la seguretat de l’aqüífer del Molinar, principal i insubstituïble font de proveïment d’aigua potable d’Alcoi”, assenyalen, així com que “seria una irresponsabilitat molt greu permetre que els interessos especulatius que té una minoria a la partida de la Canal passaren per davant del benestar i la seguretat del conjunt de la població d’Alcoi, posant en perill l’aigua, un dels nostres recursos més valuosos”.

Han editat un vídeo amb el nom de ‘Protegir l’aigua és garantia de futur’, en el qual ens parlen de la zona de la Canal, de la vulnerabilitat del Molinar i de les greus conseqüències que podria tindre ubicar indústries i ampliar una zona residencial.

“L’aigua és un element vital per a totes les formes de vida i per als ecosistemes de la Terra, fonamental per a la nostra salut i indispensable per a moltes activitats humanes. A diferència d’altres poblacions, que per a abastir-se depenen de rius i embassaments, a Alcoi tenim la sort de disposar d’aigües subterrànies de molt bona qualitat, procedents de diferents aqüífers. La major part de l’aigua potable d’Alcoi l’obtenim dels pous del Molinar (de l’aqüífer Barrancons-Carrasqueta), que és la principal i insubstituïble font de proveïment d’aigua de la ciutat”, indiquen des de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *