foradia subscriutegrat

El doctorand del Campus d’Alcoi de la UPV, Ivan Vallés Ferrer, premiat per l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient

Pel seu Treball Final de Màster centrat en l’eliminació de nous contaminants en el tractament d’aigües

Ivan Vallés Ferrer, doctorant del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha obtingut en la IX edició dels Premis IIAMA, l’accèssit ‘Aigua i ciutat’ pel seu Treball Final de Màster (TFM) ‘Utilització d’espècies de ferro complexades per a processos fotoquímics de tractament d’aigües’. Ha estat dirigit pel catedràtic Antonio Arques Sanz, el professor Iván Matías Sciscenko (Universitat Politècnica de València), i la professora Alessandra Bianco Prevot (Università degli Studi di Torino).

Aquests guardons són una referència per a joves investigadors. En aquesta novena edició s’han presentat 21 sol·licituds en la categoria de Treball Final de Màster i Treball Final de Grau i 22 en la modalitat de Tesi Doctoral; totes elles d’una excel·lent qualitat tècnica i científica segons va manifestar el jurat en l’acte de lliurament.

La seua investigació tracta la problemàtica dels Contaminants de Preocupació Emergent (CECs) i la dificultat de la seua eliminació, mitjançant els processos convencionals de tractament d’aigües residuals. És per això que en el seu treball avalua el potencial del procés foto-Fenton per a la seua eliminació, així com els efectes positius dels àcids húmics (HA) en tractar de dur-lo a terme a pHs pròxims al de l’aigua natural.

L’objectiu final del procés és tractar i eliminar de les aigües residuals contaminants sorgits principalment dels medicaments i els pesticides que no es poden abordar en les depuradores convencionals. El procés persegueix eliminar els contaminants de les aigües residuals per a retornar-les de nou al medi natural. També es contempla en un futur aplicar aquest mètode en l’àmbit industrial. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *