foradia cdturisme

La Unió Europea dota a Alcoi amb 68.000 euros per a participar en un projecte de difusió del patrimoni Art Noveau

Tindrà quatre anys de duració i en ell participarà la ciutat juntament amb altres 11 socis comunitaris

Alcoi rep 68.386 euros dins del projecte ‘Art Noveau: una nova EUtopia‘, en el qual la ciutat participarà juntament amb altres 11 socis europeus més, tots ells integrats en el Réseau Art Nouveau Network, un itinerari cultural europeu avalat pel Consell Cultural d’Europa.

El projecte en conjunt està dotat amb 981.801 euros i té una duració de quatre anys, en els quals els socis participants hauran de dur a terme diverses activitats destinades a involucrar diferents públics en el descobriment d’edificis i recursos icònics de l’Art Noveau a Europa.

Tal com subratlla la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, “aquest projecte suposa per a Alcoi l’oportunitat de compartir la seua gran riquesa patrimonial i cultural, formant part d’una xarxa de ciutats europees en la transmissió del coneixement i de l’experiència local sobre aquest moviment artístic”.

En definitiva, es tracta d’aprofitar la col·laboració entre les diferents nacions per a generar consciència col·lectiva i abordar els desafiaments actuals que enfronta el patrimoni cultural de l’Art Noveau, incloses les preocupacions ambientals, educatives i socials, emfatitzant la importància de preservar el patrimoni cultural i abraçant, al mateix temps, la sostenibilitat.

A través de la col·laboració i les diferents iniciatives creatives es pretén inspirar a audiències de diferents orígens perquè contribuïsquen a salvaguardar el patrimoni Art Noveau per a les generacions futures.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *