foradia subscriutegrat

Toni Francés: “el CADA d’Alcoi serà un espai cultural de referència del País Valencià”

• Amb aquest espai es vol dinamitzar la creació i exposició artística i cultural de la ciutat, amb l'objectiu de transcendir l'àmbit municipal • Es pot projectar, a més, com "un potent instrument per a la reactivació econòmica d’Alcoi"


L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat el nou projecte del departament de Cultura, ubicat a l’edifici del CADA d’Alcoi, la nova subseu de l’IVAM, que veurà les seues portes obertes el dia 16 de novembre. Ho han presentat el regidor de Cultura, Raül Llopis, i l’alcalde, Toni Francés, qui ha remarcat que aquest “serà un espai cultural de referència del País Valencià“.

A través d’aquest nou espai cultural alcoià, compartit també amb la Fundació CAM, es vol dinamitzar la creació i exposició artística i cultural de la ciutat, amb l’objectiu de transcendir l’àmbit municipal. En ell s’exhibiran exposicions artístiques, es realitzaran congressos i tallers de creació i producció i altres projectes pedagògics.

L’Ajuntament ha articulat una programació per a donar el tret d’eixida al nou espai. Dins d’aquest es poden destacar 4 tallers creatius enfocats a quatre especialitats artístiques: la producció digital musical (el Cada compta, entre altres, amb un estudi de gravació musical), l’art contemporani, la comunicació i el disseny artístic. Des del dia de la seua inauguració hi haurà també algunes exposicions a l’abast del públic, entre elles una de l’autor Damià Jordà.

Tal com analitza Javier Llopis, aquest gran espai cultural es pot projectar com “un potent instrument per a la reactivació econòmica d’Alcoi”. Ja que “pot jugar un paper fonamental en la potenciació de la ciutat com una sòlida destinació de turisme interior. L’oferta d’exposicions i d’activitats del CADA s’uniria a altres arguments destinats a atraure visitants a Alcoi, com són les Festes de Moros i Cristians, el cicle nadalenc, el Modernisme o el patrimoni d’arqueologia industrial. Es tractaria, en fi, de consolidar una marca d’alta qualitat i amb una personalitat pròpia”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *