lasarga subscriutegrat

L’OMIC recupera més de 27.500 euros de la ciutadania en els primers sis mesos de 2021

Durant aquest període de temps han augmentat un 30% les consultes respecte al mateix període de 2020, i superen les consultes que es van realitzar durant tot 2019

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, OMIC, ha atés 1.558 consultes durant el primer semestre de 2021, una xifra que supera en un 30% a les consultes que es van realitzar en el mateix període de temps de 2020.

Les consultes que més han augmentat han sigut les telefòniques, amb un 140% més, és a dir, que de les 1.558 consultes, 1.419 han sigut per aquesta via. La presencialitat s’ha reduït considerablement, ja que sols s’han realitzat 88 consultes d’aquest tipus, i s’han fet 51 per correu electrònic. Aquests fets s’han produït per la implantació de la cita prèvia, i perquè s’ha implantat el servei d’atenció telefònica, que ha millorat el servei i ha possibilitat que més persones puguen fer les seues consultes.

En aquesta ocasió no s’ha presentat cap queixa ni denúncia, i el nombre de reclamacions s’ha mantingut similar a la de l’any passat, ja que s’han posat 360, 56 més que l’any 2020.

La telefonia ha sigut el sector que més reclamacions ha rebut, seguida del gas, i bancs i financeres. Les compres en línia i les agències de viatge ocupen els últims llocs.

171 d’aquestes reclamacions s’han resolt de manera positiva, i 69 negativament, però a més, hi ha 108 que s’estan tramitant, i 12 que han sigut arxivades, inhibides a altres organismes o derivades a arbitratge de consum.

En total l’OMIC ha ajudat a recuperar 27.582 euros de la ciutadania, principalment de sectors com la telefonia, electricitat, gas o bancs i financeres. L’import de recuperació ha baixat un 37%, 16.000 euros, de l’any passat, ja que les principals diferències estan en el sector Transports i en el de Serveis Sanitaris, que van estar entre els més reclamats de 2020.

Teresa Sanjuán, regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, ha destacat que: “Gràcies a la implantació del sistema de cita prèvia i a l’atenció telefònica es pot atendre més persones, i per aquest motiu veiem l’augment de les xifres. És molt important el treball que realitza el personal del Departament ajudant a tota la ciutadania, tant a conéixer els seus drets, com a poder exercir-los, recuperant més de 27.500 euros per a les alcoianes i alcoians”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *