foradia subscriutegrat

La Cultura no descansa a Alcoi

El regidor de Cutura, Raül Llopis, ha fet un repàs de moltes de les activitats que s'han organitzat des del seu departament per a la programació de 'Viu l'Estiu', i, a més, avança alguns dels continguts culturals que es podran veure a la ciutat a partir de setembre

Des de principis del mes de juliol fins al dia 28 d’agost, les diferents regidories de l’Ajuntament d’Alcoi han organitzat una àmplia programació per a amenitzar aquests mesos de temporada estival, la ja tradicional programació de ‘Viu l’Estiu’. Entre les regidories participants destaca la de Cultura, encapçalada per Raül Llopis que ha estat comentant alguns dels punts més forts: “Destacaria diverses. Les més especials concretament són les actuacions de tres de les bandes musicals d’Alcoi. També el festival de jazz que s’ha consolidat a la nostra ciutat, i el cap de setmana del 16 de juliol va celebrar-se la segona edició. A més, hem donat cabuda a un dels espectacles de la Mostra de Teatre d’enguany, perquè pensàvem que pegava més amb més públic i no com es va fer; los ‘Yonquis del Dinero’, de Xavi Castillo“.

Dins de ‘Viu l’Estiu’ hi ha activitats per a totes les edats i tots els gustos: “Per als xicotets estan les activitats a les biblioteques, els majors tenen la pintura a l’aire lliure o el ball. És un poc divers“, i a més, Llopis assenyala que: “Enguany tenim l’ocasió, encara que no està dins de la programació per no deslluir res, d’un gran esdeveniment com és els 40 Summer Festival. En certa forma hem volgut explorar la possibilitat de tindre un gran esdeveniment per veure allò que se’ns ha reclamat en moltes ocasions, i si té èxit, que està demostrat que si perquè les 6.000 entrades es van esgotar en 35 minuts, podem explorar un altre espai, que en un futur es podria utilitzar per a fer grans esdeveniments com aquest o grans concerts, com és l’espai de l’antic abocador. Pensem que pot donar cabuda a més de les 6.000 persones que han acudit al concert, però és cert que ha sigut com una prova i una experiència per veure si podem controlar el dispositiu de seguretat i logística, i fer una experiència per a futures ocasions i futurs espectacles“.

Raül Llopis, regidor Cultura Alcoi./

Aquesta iniciativa per al regidor de Cultura no sols és important per apropar les activitats a la ciutadania, sinó que també ho és per què: “Hi ha una sèrie d’entitats i col·lectius que necessiten fer aquest tipus d’actuacions i, per una banda, és un mostreig del que fan, i per altra una font d’ingressos. Per altra banda, és una forma de divulgar el nostre patrimoni musical, d’explorar el cinema d’una forma diferent, amb pel·lícules que són triades per les associacions de veïns d’Alcoi, i també tenim la possibilitat de complir un poc amb activitats per a tots i cadascú dels alcoians que es queden a la nostra ciutat. Pense que és molt especial i significatiu que hem donat cobertura a un segment de la població que durant molt de temps no els havíem donat propostes, als adolescents amb el Summer Festival, i pense que des dels més xicotets als més majors, tots tenim activitats entorn de la programació de ‘Viu l’Estiu’“.

Foto: Josep Barber./

Un altre tipus d’activitat que es pot veure en la programació són les visites guiades a La Sarga o la visita nocturna a la cúpula del Molinar; hi ha una oferta d’exposicions a l’IVAM CADA, les rutes per Alcoi, o les activitats a la piscina municipal per a totes les edats.

Una vegada finalitze l’estiu, la cultura continuarà estant present a la nostra ciutat, i Raül Llopis avança que: “Començarem amb diferents qüestions benèfiques que volen fer-se a través de Càritas amb la col·laboració de diferents companyies i ballets de la ciutat. Després hi haurà molta activitat relacionada amb el Modernisme, perquè hi haurà programació Modernista al Teatre Calderón. Volem que agrade a tota la gent, volem donar cabuda a tots i que agrade a tota la ciutadania“.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *